Geschiedenis

Het begon allemaal in het jaar 2001.
Radio Nationaal de commerciële zender voor het Hollandse lied.

Een zender die helaas nooit een kans heeft gekregen om nooit mogen en kunnen bewijzen dat het levensvatbaarheid heeft, al zijn oud medewerkers daar nog steeds van overtuigd.
Zonder goede verkoop en marketingafdeling kun je nu eenmaal het beste product ter wereld niet verkopen.
Alleen zal men in omroepland het wel weer uitleggen als dat er geen behoefte is aan zo’n station.
Maar goed, het grote aantal luisteraars dat ons in ons korte bestaan heeft weten te vinden weet wel beter.

Radio Nationaal is failliet gegaan op 1 Maart 2001 waarna ze wel weer terugkwamen op 16 maart 2001 na een grote geldschieter helaas heeft de zender gelopen tot 1 juli 2003.
Na eind mei 2003 heeft Radio Nationaal bij de verdeling van etherfrequenties geen FM-licentie gekregen bij de zogenaamde vergelijkende toets.
Nadat Radio Nationaal failliet was gegaan op 1 maart 2001 waarvan de problemen al eerder bekend waren, vandaar dat Marcel bedacht om toch weer het Radio Nationaal gevoel terug te krijgen door middel van een Radio Station op internet te starten.
Marcel had in begin 2000 een vriendenclub opgericht met als naam Vriendenclub De Schuimkoppen
die met carnavalsdagen opstap gingen maar eind 2000 was deze club al opgeheven.
Vandaar dat dit station Radio Schuimkoppen Online heet.

17 februari 2001 was Radio Schuimkoppen Online geboren het was de eerste test uitzending op de zaterdagmiddag om 13.00 uur na een paar uur ging het station weer uit de lucht maar de test was geslaagd.
We waren elke woensdagavond te beluisteren van 19.00 uur tot 22.00 uur daarna ging de zender weer uit de lucht omdat we destijds nog illegaal in de lucht waren.
Nadat we te horen hadden gekregen dat alle presentatoren van Radio Nationaal ontslagen werden op 4 Augustus 2002 heb ik besloten om de zender 24 uur per dag en 7 dagen in de week de lucht in te doen.
Dat ging goed tot 31 Maart 2003 nadat we een brief ontvangen hadden van Sena de rechten van artiesten en producenten.
1 juli 2003 Zijn we terug gekomen nadat we besloten hadden om de muziekrechten te gaan betalen aan Buma Stemra en Sena sindsdien zijn we een officieel radio station.
19 november 2008 De maandelijkse bijdrage werd te hoog om dit zonder sponsors voort te zetten aan de luisteraars lag het niet het format waar Radio Nationaal mee begon was nog steeds een succes helaas moesten we wel de stekker eruit trekken.

11 februari 2011 Na een paar jaar uitstapjes gemaakt naar andere radio stations hebben we besloten om de zender weer te starten weer met het oude vertrouwde geluid !
De slogan is dan ook Een vreemde naam maar met een vertrouwd geluid !
Het format is 80% Nederlandstalig en 20% Anderstalig waaronder Engels en Duits.
Na de herstart van het station hebben we uitgezonden tot 2013

Daarna heb ik een tijdje voor Sky Radio groep het project MyRadio gedaan daar heb ik de muziek verzorgd voor MyRadio Nederlands, Oranje, Carnaval helaas is MyRadio per 1 januari 2016 opgeheven.

november 2016 is Radio Schuimkoppen Online weer terug via Radionomy de muziek was alleen te beluisteren via onze facebookpagina en de radionomy website dit keer niet als Nederlandstalig station maar als thema radio zoals Carnaval Radio, Kerst Radio, Zomer Radio.

januari 2017 is er ook weer een website dit keer geen www.schuimkoppen.nl omdat deze is overgenomen door een bedrijf die geld aan websites wil verdienen hierdoor hebben we gekozen voor www.radioschuimkoppen.nl hierdoor willen wij ook weer luisteraars trekken die niet alleen via facebook te benaderen zijn. Ook met ons nieuw concept thema radio.

januari 2020 Radionomy heeft besloten om het ‘gratis” radio maken te stoppen hierdoor zijn de kosten te hoog geworden om door te gaan met Schuimkoppen Online thema station.
Sindsdien is het stil rondom het station.

december 2020 Schuimkoppen Online kerst station komt eenmalig terug via Duitstalig server helaas kregen we gauw te horen dat via deze weg niet legaal is en hebben we besloten om de uitzendingen te stoppen op 27 december 2020.

december 2021 Omdat radio maken als hobby vrij veel geld kost hebben we besloten om een online playlist te maken via Spotify onder de naam Schuimkoppen Online kerst deze playlist is terug te vinden op Spotify een mix van Engelstalige en Nederlandstalige kersthits!

Met vriendelijke groet,
Radio Schuimkoppen Online